YHTEISHAKU 18.2. – 10.3.2020

Järvenpään lukioon haetaan yhteishaun kautta www.opintopolku.fi.

OPISKELIJAKSI OTTAMINEN

Järvenpään lukioon valittavien peruskoulun päättötodistuksen keskiarvon pitää olla vähintään 7.0. Yhteishaun perusteella uusia opiskelijoita seuraavasti eri linjoille: yleislinja 167, kuva- ja mediataide 20, matematiikka- ja luonnontiede 60, musiikki- ja tanssi 23 ja urheilu 40.

Erityislinjoille ja yleislinjan YTY-suuntautumisvaihtoehtoon hakevien tulee palauttaa erilliset hakulomakkeet lukiolle kevään yhteishaun päättymiseen 10.3.2020 mennessä. Erityislinjojen pääsykokeista ja/tai lisänäytöistä annetut pisteet keskiarvoon lisättynä ratkaisevat opiskelijaksi ottamisen. Suuntautumisvaihtoehtoon hakeneet opiskelijat valitaan yleislinjalle hyväksytyistä soveltuvuutta arvioivien lähtöpisteiden avulla.

AINEVALINNAT

Hakijoille järjestetään ainevalintainfo Järvenpään lukion auditoriossa 4.5.2020 klo 13 – 13.45 auditoriossa.

Hakijat voivat täyttää Ainevalinnat -lomakkeen ko. tilaisuudessa tai palauttaa sen viimeistään 8.5.2020.

OPISKELUPAIKKOJEN  VASTAANOTTAMINEN JA VAHVISTAMINEN

Uusien opiskelijoiden nimet ja valintakirje julkaistaan aikaisintaan 11.6.2020 tällä sivustolla ja lukion ovella. Opintopolun uudistuksen myötä hakija saa tiedon myös yhteishaussa ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen ja voi vastaanottaa paikan viestissä olevan linkin kautta sähköisesti.

Uusien opiskelijoiden on vahvistettava opiskelupaikkansa lukiolla 15.6.2020

klo 9.00 – 10.00 erityislinjalaiset ja yleislinjan YTY-suuntautumiseen valitut
• klo 10.00 – 11.00 yleislinjalaiset: aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan A – L
• klo 12.00 – 13.00 yleislinjalaiset: aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan M – Ö

tai 17.6.2020 klo 12.00 mennessä toimittamalla lukion postilaatikkoon tai postitse (Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, 04410 Järvenpää) oheisista linkeistä löytyvät lomakkeet: opiskelijailmoitus ja opiskeluterveydenhuolto päättötodistuskopion kera.

Lisätietoja antaa rehtori Marja-Liisa Lehtiniemi puh. 040 315 2308.

Opiskelupaikan perumisesta on huoltajan ilmoitettava sähköpostilla marja-liisa.lehtiniemi@jarvenpaa.fi.

Ainevalintalomake tulee olla täytettynä ja palautettuna koululle.

Varasijojen voimassaolo päättyy 14.8.2020.

TIETOA TIETOKONEISTA JA NIIDEN HANKINNASTA

Kaikilla lukion aloittavilla tulee olla henkilökohtainen kannettava tietokone.

Alla oleva on viime vuoden infoa ja tiedot päivitetään kevään 2020 aikana.

Järvenpään kaupunki on päättänyt tukea kevään 2019 yhteishaussa valituiksi tulleiden opiskelijoiden tietokoneiden hankintaa.

Mikäli opiskelija haluaa hankkia tietokoneen kaupungin tukemana,  hänen on palautettava oheisesta linkistä löytyvä sopimus lukiolle viimeistään XX.X.2020 klo 12.00.

Lue lisää TÄÄLTÄ lukio-opinnoissa tarvittavasta tietokoneesta ja kaupungin kanssa tehtävästä hankintasopimuksesta.