Järvenpään lukioon haetaan yhteishaun kautta www.opintopolku.fi.

Hakuopas 2022

Järvenpään lukion tilojen esittelyvideo

Avoimet ovet Järvenpään lukiolla 26.1.2021

OPISKELIJAKSI OTTAMINEN

2022
Järvenpään lukioon valittavien peruskoulun päättötodistuksen keskiarvon pitää olla vähintään 7.0. Yhteishaun perusteella uusia opiskelijoita seuraavasti eri linjoille: yleislinja 175, kuva- ja mediataide 20, matematiikka- ja luonnontiede 60, musiikki- ja tanssi 23 ja urheilu 32.

Erityislinjoille ja yleislinjan YTY-suuntautumisvaihtoehtoon hakevien tulee palauttaa erilliset hakulomakkeet lukiolle kevään yhteishaun päättymiseen  mennessä. Erityislinjojen pääsykokeista ja/tai lisänäytöistä annetut pisteet keskiarvoon lisättynä ratkaisevat opiskelijaksi ottamisen. Suuntautumisvaihtoehtoon hakeneet opiskelijat valitaan yleislinjalle hyväksytyistä soveltuvuutta arvioivien lähtöpisteiden avulla.

Lisätietoa erityislinjoista

Aikaisempien vuosien keskiarvot ja pisterajat

Keskiarvot ja pisterajat v. 2021

• Lukion musiikki- ja tanssilinja 11,42
  • Lukion urheilulinja 10,67

AINEVALINNAT

Järvenpään lukioon hakevat täyttävät sähköisen ainevalintakyselyn viimeistään perjantaina 13.5.2022. Näiden tietojen avulla tehdään 1. jakson lukujärjestys. Ainevalintoja voi vielä muuttaa lukuvuoden alkaessa.

Infotilaisuus lukio-opintojen aloitukseen ja ainevalintoihin liittyen järjestetään torstaina 12.5.2022 klo 13.00 lukion auditoriossa.

Lisätietoa opinto-ohjaajilta.

OPISKELUPAIKAN VASTAANOTTAMINEN JA VAHVISTAMINEN

Uusien opiskelijoiden nimet ja valintakirje julkaistaan lukion verkkosivujen Ajankohtaista -palstalla.

Hakijat, jotka ovat antaneet sähköpostiosoitteensa hakemuksella, saavat sähköpostiinsa linkin (Opintopolku), jonka kautta opiskelupaikka otetaan vastaan.  Opiskelupaikka tulee vastaanottaa sekä merkitä olevansa läsnä lukuvuonna  mahdollisimman pian tai viimeistään 30.6.2022.

Lisäinfoa Opintopolku.fi -palvelusta

Kaikille uusille opiskelijalle lähetetään postitse hyväksymiskirjeet opiskelijailmoitus- ja opiskeluterveydenhuolto- lomakkeiden kera. Opiskelijan tulee toimittaa nämä lomakkeet lukion postilaatikkoon tai postitse (Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, 04410 Järvenpää). Mikäli opiskelija ei ole vahvistanut paikan vastaanottoa Opintopolun palvelussa emmekä ole saaneet em. lomakkeita, otamme yhteyttä opiskelijaan.

Rehtori Marja-Liisa Lehtiniemi antaa lisätietoa opiskelijavalinnoista puh. 040 315 2308.
Varasijojen voimassaolo päättyy 19.8.2022.

HUOLTAJIEN WILMA-TUNNUKSET
Oheisessa linkissä ohje Wilma-tunnusten tekoon.

OPISKELUPAIKKOJEN PERUMINEN
Huoltajan tulee ilmoittaa sähköpostilla marja-liisa.lehtiniemi@jarvenpaa.fi, mikäli opiskelija ei ota paikkaa vastaan.

TIETOA TIETOKONEISTA, OPPIMATERIAALEISTA JA NIIDEN HANKINNASTA
Oppivelvollisten osalta oppilaitos vastaa tietokoneiden, oppimateriaalien ja pakollisten välineiden hankinnasta.

YHDISTELMÄOPINTOJEN SUORITTAMINEN

Yhdistelmäopiskelijoita, kaksoistutkinnon suorittajia, valitaan vuosittain 30 lukuaineiden keskiarvon perusteella. Hakija ilmoittautuu ammatillisen oppilaitoksen opinto-ohjaajalle heti lukuvuoden alussa ja osallistuu oppilaitoksen infoon. Tämän jälkeen opiskelijat tulevat sen lukion järjestämään infotilaisuuteen, jossa haluavat lukio-opintojaan suorittaa. Opiskelija toimittaa viimeistään tuolloin lukiolle opiskelijailmoituksen.

Infotilaisuus järjestetään lukion auditoriossa elokuussa. Myös huoltajat ovat tervetulleita.

Lisätietoja p. 040 315 2340