Kirjasto on jälleen auki!

Kirjaston ajantasaiset AUKIOLOT lukukauden aikana on näkyvillä kirjaston ovella ja tässä linkissä, jota päivitetään viikoittain. Kirjasto pyritään pitämään auki pääasiassa maanantaisin ja torstaisin.

Lainaus, palautus ja asiointi

Lukion kirjasto on opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä.
Lainata voi KIRKES-kirjastokortilla.
Kirjastossa on lainausautomaatti, jolla lainaaminen onnistuu kirjastokortilla. Aukiolojen ulkopuolella on käytössä itsepalvelukirjasto.
Kulku areenan liukuovista lukusaliin ja sieltä ovi kirjastosaliin aukeaa kulkunapilla.
Lainaus itsepalveluautomaatilla. Tilassa on valvontakamera.

Kirjaston yhteydessä on hiljainen lukusali, jossa opiskelijat voivat syventyä rauhassa läksyjen tekemiseen sekä kokeisiin ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen.

Kirjapalautukset kirjaston edessä olevaan palautuskaappiin.
Lomien aikana sekä etäopetusjaksolla palautuksia voi jättää koulun pääovelle postiluukkuun.

Painetut aineistot

Koulun kirjastossa on sanoma- ja aikakauslehtikokoelma, kurssikirjoja, tietokirjoja, kaunokirjallisia teoksia
ja muita oppimateriaaleja tukemaan lukio-opintoja ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautumista.
Kirjojen laina-aika on 28 vrk.

Voit tarkistaa, onko haluamasi kirja koulun kokoelmassa Kirkes-kirjastojen tietokannasta https://kirkes.finna.fi/ . Voit hakea esimerkiksi kirjan nimellä, ja hakutuloksia pystyt rajaamaan oikeasta reunasta valitsemalla Kirjastot-kohtaan Järvenpää ja Lukion koulukirjasto.

Digitaaliset aineistot

Lukiolla on tilaus Helsingin Sanomien digilehteen.
Kirjautumisohjeet ja tunnukset löytyvät koulukirjaston ilmoitustaululta.

Järvenpään kaupunginkirjaston tarjoamat digilehdet saat luettavaksi
kirjautumalla Kirkes-kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla täällä. Palvelu toimii omasta sijainnista riippumatta.

Lisätietoja: pedagoginen informaatikko Hanne Kokkonen etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Seuraa Järvenpään lukion kirjastoa Instagramissa: @jakenlukionkirjasto

Suositeltuja linkkejä

KIRKES-kirjastojen verkkokirjasto