Kirjaston ajantasaiset AUKIOLOT lukukauden aikana on näkyvillä kirjaston ovella. Kirjastossa on asiakaspalvelu ma ja ke 10 – 15. Muina aikoina itsepalvelu.

Lainaus, palautus ja asiointi

Lukion kirjasto on opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä.
Lainata voi KIRKES-kirjastokortilla.
Kirjastossa on lainausautomaatti, jolla lainaaminen onnistuu kirjastokortilla. Aukiolojen ulkopuolella on käytössä itsepalvelukirjasto.
Kulku areenan liukuovista lukusaliin ja sieltä ovi kirjastosaliin aukeaa kulkunapilla. Tilassa on valvontakamera.

Itsepalveluautomaatilla voi lainata, palauttaa, uusia lainoja sekä tarkistaa mitä lainoja omalla kortilla on lainassa.

Kirjaston yhteydessä on hiljainen lukusali, jossa opiskelijat voivat syventyä rauhassa läksyjen tekemiseen sekä kokeisiin ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen.

Kirjapalautukset joko automaatilla tai kirjaston edessä olevaan palautuskaappiin. Lomien aikana sekä etäopetusjaksolla palautuksia voi jättää koulun pääovelle postiluukkuun.

Painetut aineistot

Koulun kirjastossa on sanoma- ja aikakauslehtikokoelma, kurssikirjoja, tietokirjoja, kaunokirjallisia teoksia
ja muita oppimateriaaleja tukemaan lukio-opintoja ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautumista.
Kirjojen laina-aika on 28 vrk.

Voit tarkistaa, onko haluamasi kirja koulun kokoelmassa Kirkes-kirjastojen tietokannasta https://kirkes.finna.fi/ . Voit hakea esimerkiksi kirjan nimellä, ja hakutuloksia pystyt rajaamaan oikeasta reunasta valitsemalla Kirjastot-kohtaan Järvenpää ja Lukion koulukirjasto.

Digitaaliset aineistot

Lukiolla on tilaus Helsingin Sanomien digilehteen.
Kirjautumisohjeet ja tunnukset löytyvät koulukirjaston ilmoitustaululta.

Järvenpään kaupunginkirjaston tarjoamat digilehdet saat luettavaksi
kirjautumalla Kirkes-kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla täällä. Palvelu toimii omasta sijainnista riippumatta.

Lisätietoja: kirjasto.lukio@jarvenpaa.fi

Suositeltuja linkkejä

KIRKES-kirjastojen verkkokirjasto Finna
Koulukirjastoon tilatut lehdet 2021