Lukiolla on oma kirjasto, joka on opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä. Lainata voi henkilökortilla, KELA-kortilla, ajokortilla, opiskelijakortilla tai KIRKES-kirjastokortilla. Kirjastossa on lainausautomaatti, jolla lainaaminen onnistuu kirjastokortilla. Kirjastonhoitaja aktivoi kortin kirjastojärjestelmään ennen ensimmäistä automaatilla lainaamista.

Kirjaston viikkoaikataulu on näkyvillä kirjaston ovella ja tässä linkissä, jota päivitetään viikottain.

Kirjastossa pääsee asioimaan itsepalveluna aukiolojen ulkopuolella. Kulku areenan liukuovista lukusaliin ja sieltä ovi kirjastosaliin. Lainaus itsepalveluautomaatilla. Tilassa on valvontakamera.

Kirjapalautukset kirjaston edessä olevaan palautuskaappiin. Lomien aikana palautuksia voi jättää koulun pääovelle postiluukkuun.

Koulun kirjastossa on sanoma- ja aikakauslehtikokoelma, kurssikirjoja, tietokirjoja, kaunokirjallisia teoksia ja muita oppimateriaaleja tukemaan lukio-opintoja ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautumista. Kirjojen laina-aika on aina yhden jakson loppuun saakka. Varauksia seuraavan jakson kirjoihin voi tehdä edellisen jakson kahdella viimeisellä viikolla. Kirjaston käyttösäännöt.

Lukiolla on tilaus Helsingin Sanomien digilehteen. Kirjautumisohjeet ja tunnukset löytyvät koulukirjaston ilmoitustaululta. Lisäksi lukiolla on digilehtien emagz-verkkolehtipalvelu , jossa pääset lukemaan Kauppalehteä ja Suomen kuvalehteä. Palvelu toimii lukion verkossa EDU186 kaikilla laitteilla.

Kirjaston yhteydessä on hiljainen lukusali, jossa opiskelijat voivat syventyä rauhassa läksyjen tekemiseen sekä kokeisiin ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen.

Lisätietoja: pedagoginen informaatikko Hanne Kokkonen etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Seuraa Järvenpään lukion kirjastoa Instagramissa: @jakenlukionkirjasto

Järvenpään koulukirjastojen yhteistietokanta