Liikkuva opiskelu -ohjelma

Järvenpään lukio on mukana valtakunnallisessa Liikkuva opiskelu -ohjelmassa, joka on osa hallitusohjelman Liikkuva Suomi -ohjelmaa sekä Liikkuva koulu -ohjelmakokonaisuutta. Lukiolle on myönnetty hankkeeseen valtionavustusta lukuvuodelle 2019–2020, ja se hakee avustusta myös lukuvuodelle 2020–2021. Toiminnan tavoitteena on opiskelijoiden fyysisen aktiivisuuden ja opiskelukyvyn lisääminen. Liikkuva opiskelu -ohjelma on yhteinen Seurakuntaopiston Järvenpään toimipisteen kanssa, minkä lisäksi yhteistyötä on tehty paikallisesti Keudan ja Spesian kanssa sekä alueellisesti muiden toimijoiden kanssa. Toiminnasta vastaa tiimi liikkuvia tutoreita, joiden organisoimana on toteutettu monipuolista toimintaa. Isoin tapahtuma on ollut liikkuvan opiskelun viikko, joka järjestettiin 28.10.–1.11.2019. Viikon teemoina olivat tasapaino-, voima-, liikkuvuus-, hyppely- ja taitopäivä. Päivät alkoivat yhteisillä liikunnallisilla aamunavauksilla, ja lukion areenalla oli päivän teemaan liittyviä haasteita sekä paikallisia liikunta-alan toimijoita esittelemässä lukiolaisille toimintaansa.

Kuluneen lukuvuoden isoin hankinta on ollut 112 säätöpöydän ostaminen luokkiin. Pöydät ovat saaneet positiivisen vastanoton, ja tavoitteena on jatkossakin hankkia uusia pöytiä sekä tuoleja. Lisäksi lukiolle on ostettu uusi salibandykaukalo ja leuanvetotankoja luokkiin. Break Pro -taukoliikuntaohjelma on innostanut niin opiskelijoita kuin henkilökuntaakin kesken oppituntien liikkumaan.

Liikkuva opiskelu -ohjelma on lisännyt aktiivisuutta opiskelupäiviin, ja haluamme jatkossakin kehittää lukion toimintaa liikkuvammaksi.

Liikunnallisin terveisin Liikkuva opiskelu -tiimi

Vastaa