Yleislinja ja erityislinjat
JÄRVENPÄÄN LUKIOSSA ANNETAAN SUOMENKIELISTÄ OPETUSTA
- yleislinjalla ja yleislinjan suuntautumisvaihtoehdoissa YTY ja DRAAMA
- erityislinjoilla.
YLEISLINJA JA SUUNTAUTUMISVAIHTOEHDOT
Järvenpään lukion laaja opintotarjonta mahdollistaa yksilöllisen opinto-ohjelman laatimisen omien harrastusten, taipumusten ja urasuunnitelmien mukaan. Lukiossamme on lukuisia koulukohtaisia opintoja eri oppiaineissa, esimerkiksi draama- ja tietotekniikkaopintoja. Lukiodiplomeja voi suorittaa monesta aihepiiristä mm. kuvataide, liikunta, musiikki, media, tanssi ja teatteri. Lisäksi kansainväliseen yhteistyöhön osallistumalla opiskelija pääsee työskentelemään oppiainerajat ylittävissä projekteissa.
YTY = yhteiskunta, talous ja yrittäjyys tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden oppia taloudesta ja yrittäjyydestä yhdessä tehden, toimien ja vaikuttaen. Tavoite on sisäisen ja ulkoisen yrittäjyyden edistäminen, yhteistyö yritysten, elinkeinoelämän ja muiden oppilaitosten kanssa, toiminnallinen oppiminen kuten työssäoppiminen ja projektit sekä jatko-opintovalmiuksien kehittäminen.
Lisätiedot: Opinto-opas ja opettajat Timo Joutsivuo, Tommi Suvensaari ja Matti Räsänen.
DRAAMA-suuntautumisvaihtoehdossa vahvistuvat ilmaisulliset, näyttämölliset, dramaturgiset ja sosiaaliset taidot. Opinnot ovat käytännönläheistä ja kehollista yhdessä tekemistä, ja tekemisen lomassa kehittyvät elämässä tärkeät vuorovaikutustaidot sekä itsetuntemus.
Opinnot ovat matkaa itseen, teatteriin ja luovuuteen. Olet sitten draamapolkusi alussa tai pidempään teatteria harrastanut, olet tervetullut matkalle. Tärkeintä on kiinnostus tutkia maailmaa draaman ja teatterin keinoin. Aikaisempaa kokemusta teatteriopinnoista ei siis tarvita.
Opintoihin kuuluu mm. improvisaatiota ja näyttelijäntyötä, teatteritietoutta, näytelmäproduktio, luovaa kirjoittamista ja teatterin lukiodiplomikurssi. Draamaopiskelijat ovat osallistuneet myös draaman ja äidinkielen yhteiseen kansainväliseen Erasmus+ -hankkeeseen Luxemburgissa.
Lisätiedot: Salla-Maria Santos
ERITYISLINJAT
MATEMATIIKKA- JA LUONNONTIEDELINJA
Matematiikka- ja luonnontiedelinjalla (erityinen tehtävä) opiskelija voi painottaa lukio-opintojaan matemaattis-luonnontieteellisiin opintoihin. Laaja opintotarjonta ja kokeelliseen työskentelyyn perustuva opetus tarjoavat hyvät lähtökohdat jatko-opintoihin. Kansainväliset projektit auttavat opiskelijaa ymmärtämään globalisoituvan maailman työelämän vaatimuksia ja mahdollisuuksia.
Lisätiedot: opinto-opas, opettaja Juha Haapola.
KUVA- JA MEDIATAIDELINJA
Kuva- ja mediataidelinja tarjoaa kuvataiteesta ja visuaalisesta kulttuurista kiinnostuneelle ammattimaisen ilmapiirin taiteiden opiskeluun. Kuva- ja mediataidelinjalla tutustutaan kuvataiteen, median ja visuaalisen kulttuurin laajaan kenttään. Tavoitteena on perehdyttää opiskelija kuvalliseen ajatteluun, kuva- ja mediataiteen tekniikoihin sekä vahvistaa opiskelijan taiteentuntemusta, omaa tulkintaa ja ilmaisua.
Kuva- ja mediataidelinjan sivu
Lisätiedot: opinto-opas, opettaja Tea Lindroos.
MUSIIKKI- JA TANSSILINJA
Musiikkilinjan opinnot tekee yhteistyötä Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston ja Sibelius-Akatemian kanssa tavoitteenaan monipuolinen ja laaja-alainen musiikin opetus. Musiikkilinjalaiset saavat hyvän pohjan musiikin ammattiopintoihin ja musiikkilinjasta on hyötyä musiikkia ja taiteellista yleissivistystä sivuavaan koulutukseen hakeutuessa.
Lisätiedot: opinto-opas, opettajat Marita Tapper ja Sanna Pasanen.
Tanssilinjan opintojen tavoitteena on syventää opiskelijan tanssitaitoja ja ymmärrystä tanssista taiteenlajina kokonaisvaltaisesti. Tanssin opetusmenetelmät pohjautuvat länsimaisen taidetanssin perinteisiin yhdistyen erilaisiin somaattisiin lähestymistapoihin. Lisäksi opetus sisältää fyysistä harjoittelua ja muita tanssilajeja. Eri lajit tukevat toisiaan ja monipuolinen harjoittelu vahvistaa tanssijan laaja-alaista osaamista ja muuntautumiskykyä.
Lisätiedot: Tanssinopettaja Helena Toivonen, helena.toivonen@keto.fi
Musiikki- ja tanssilinjan sivu
URHEILULINJA
Urheilulinja yhdistää lukio-opinnot ja kilpaurheilua tukevan harjoittelun.
Lisätiedot: opinto-opas, opettaja Ari Jalovaara.