Ympärillämme on nykyään joka hetki älykästä teknologiaa. Monen kotona on jo nyt esimerkiksi älyvalot ja robotti-imuri – puhumattakaan erilaisten kännykkäsovelluksien hyödyllisyydestä. Tule siis katsomaan, mihin kaikki tämä perustuu, ja tutkimaan, olisiko Sinusta jopa eturivin ammattilaiseksi toteuttamaan uusia ideoita! Samalla saat jatko-opintoja ja työuraasi varten hyvät tietotekniset taidot, joista on varmasti hyötyä!

Opintojaksoissa on useampikin vaihtoehto, joista voit aloittaa ja valita sinua eniten kiinnostavan aiheen, vaikka et olisi koskaan ennen tietotekniikkaa opiskellut! Kaikki opinnot arvostellaan hyväksytty/hylätty ja suoritus perustuu tehtyihin tehtäviin. Myös itsenäinen suorittaminen mahdollista! Ota yhteyttä opettajaan Mirva Paavola.

TIE2 Robotiikka 2 op Kurssilla rakennellaan ja ohjelmoidaan Arduino elektroniikka-alustan avulla pieniä robotteja ja elektroniikka laitteita. Osallistuaksesi kurssille sinun ei tarvitse osata ohjelmoida. Jos osaat jo ohjelmoinnin alkeita, niin voit hyödyntää ja soveltaa taitojasi kurssilla. Vain mielikuvitus on rajana, mitä voit saada aikaan!

TIE3 Peliohjelmointi 2 op Opintojaksolla tutustutaan Unity-pelimoottoriin, jolla on toteutettu mm. menestyspelit Hearthstone ja Cities Skylines. No, me emme ihan niin hienoihin peleihin pääse käsiksi tämän kurssin aikana, mutta tutuksi tulee ohjelmoinnin alkeet c# kielellä ja peliohjelmointi. Kurssille osallistuaksesi sinun ei tarvitse osata ohjelmoida, mutta jos osaat jo, niin pystyt varmasti hyödyntämään taitojasi! Opintojaksosta saa mahdollisesti myös yliopiston opintopisteitä.

TIE4 Tekoäly 2 op Tutustutaan tekoälyyn ja siihen, millainen vaikutus sillä on opiskeluun, työhön ja elämään. Lisäksi pohditaan, miten tekoäly tulee kehittymään ja miten se vaikuttaa meihin tulevaisuudessa. Opintojakso suoritetaan verkossa tutustuen aiheeseen ja tehden harjoituksia. Opintojaksosta saa Helsingin yliopiston opintopisteitä ja se soveltuu myös itsenäiseen opiskeluun. https://www.elementsofai.com/fi/

TIE5-TIE9 Ohjelmointi (2 – 10 op) Opintojaksoissa opiskellaan ohjelmointia alkeista lähtien, joten tänne tullaksesi et tarvitse aikaisempaa ohjelmointikokemusta. Opintojaksoista on mahdollista saada myös Helsingin yliopiston opintopisteet.

KUTIE1 3D-suunnittelu ja mallintaminen 2 op (3D-grafiikan perusteet LOPS 2016). Luo kolmiulotteisia kuvia ja animaatioita tietokoneella! Työskentelyssä käytetään ammattitasoisia 3D-ohjelmia ja kokeillaan 3D-tulostuksen mahdollisuuksia.

KUTIE2 Koodaa ja animoi 2 op Opintojaksossa tutustutaan tietokonetaiteeseen (computer art), luodaan omia teoksia ja opitaan ohjelmoinnin perusteet. Opintojakson tarkoituksena on johdattaa ohjelmoinnin maailmaan innostavalla tavalla sekä kehittää ohjelmointitaitoa visuaalisen ilmaisun työkaluna.