YLEISLINJA

Järvenpään lukion laaja kurssitarjonta mahdollistaa yksilöllisen opinto-ohjelman laatimisen omien harrastusten, taipumusten ja urasuunnitelmien mukaan. Lukiossamme on lukuisia koulukohtaisia kursseja eri oppiaineissa, esimerkiksi draama- ja tietotekniikkaopintoja. Lukiodiplomeja voi suorittaa monesta aihepiiristä; kotitalous, kuvataide, liikunta, musiikki, media, tanssi ja teatteri. Lisäksi kansainväliseen yhteistyöhön osallistumalla opiskelija pääsee työskentelemään oppiainerajat ylittävissä projekteissa.

Yleislinjalle hakeva voi halutessaan valita opintosuuntansa erityisistä suuntautumisvaihtoehdoista.

Yleislinjan suuntautumisvaihtoehdot

Talouden ja yrittäjyyden suuntautumisvaihtoehto tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden oppia taloudesta ja yrittäjyydestä yhdessä tehden, toimien ja vaikuttaen. Tavoite on sisäisen ja ulkoisen yrittäjyyden edistäminen, yhteistyö yritysten, elinkeinoelämän ja muiden oppilaitosten kanssa, toiminnallinen oppiminen kuten työssäoppiminen ja projektit sekä jatko-opintovalmiuksien kehittäminen. Lisätiedot: Opinto-opas ja opettajat Timo Joutsivuo ja Jani Tiirikainen sekä suuntautumisvaihtoehdon kotisivu.

Luonnontieteellinen suuntautumisvaihtoehto (”LUMA-linja”) tarjoaa mahdollisuuden opiskella enemmän luonnontieteitä ja syventää tietämystä haluamissaan aineissa sekä takaa paremmat valmiudet alan jatko-opintoihin. Suuntautumisvaihtoehdon erikoiskursseilla saa oppiaineainerajoja ylittävää, jatko-opintojen kannalta hyödyllistä opetusta. Kokeelliseen lähestymistapaan perustuva opetus yhdistettynä moderniin oppimisympäristöön ja samanhenkiseen ohjausryhmään luo tiedeyhteisön, joka lisää opiskelumotivaatiota. Suuntautumisvaihtoehtoon kuuluvat kansainväliset projektit auttavat ymmärtämään globalisoituvan maailman työelämän vaatimuksia ja mahdollisuuksia. Lisätiedot: vastuuopettaja Jani Nurmi sekä suuntautumisvaihtoehdon kotisivu.

Tanssin suuntautumisvaihtoehto. Lisätiedot: Järvenpään Urheilukampuksen kotisivu

ERITYISLINJAT

Erityislinjoille haku tapahtuu suoraan ja lisäksi hakijat palauttavat erilliset hakulomakkeet Järvenpään lukiolle (Lukionkatu 1, 04410 Järvenpää) 15.3.2016 mennessä. Hakijat saavat kutsun pääsykokeisiin, jotka järjestetään
– kuvataidelinja 2.5.2016 tai 3.5.2016 klo 17.00 – 19.30 (+ ennakkotehtävien palautus)